Author Topic: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)  (Read 2214 times)

ColoBrammo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« on: July 31, 2012, 10:02:22 PM »
My Enertia threw the Service Required H73 code today- I've not mucked with the USB, so it may actually be bad.

I've contacted Brammo and will let you know what I find out- I didn't really see anything else on the forums here where people have actually had the USB drive go south.

Please let me know if this experience is more common than it appears to be.

Best, Steve

protomech

  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 1987
    • View Profile
    • ProtoBlog
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #1 on: August 01, 2012, 12:11:21 AM »
You might try reseating the stick, or take it out and mount it in a computer and see if it works properly, make sure it's not > 90% full, etc.
1999 Honda VFR800i | 2014 Zero SR
Check out who's near you on frodus's EV owner map!
http://protomech.wordpress.com/

Brammofan

  • Administrator
  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 3011
  • Following the momentum of Enertia
    • View Profile
    • Brammofan Blog
    • Email
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #2 on: August 04, 2012, 11:32:52 AM »
The only time it's happened to me is when the USB stick was, indeed, missing.
Follow me on Twitter at www.twitter.com/brammofan

FreepZ

  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 776
    • View Profile
    • Empulse Experience
    • Email
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #3 on: August 04, 2012, 11:50:25 AM »
Is the USB drive special in some way, or could I put any (sufficiently large) USB drive in there? If the drive were getting full, I wonder if I could simply transfer all the files to a larger drive and use that.

(Note that I don't have an Enertia, but I assume that the Empulse that I plan on getting will have a USB port too.)
Richard #935 #595 #44

SocalTech

  • Enciter
  • **
  • Posts: 31
  • My next bike
    • View Profile
    • Email
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #4 on: August 07, 2012, 01:03:42 PM »
with the bike off remove the usb stick and insert it into the PC and reformat the drive.

plug it back in and see if the code is clear. if not email me dharvey@brammo.com and let me know and ill send you out another

ColoBrammo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #5 on: August 07, 2012, 03:47:18 PM »
This is a SuperTalent 4GB drive in the micro package.

It is enumerated by the PC and a drive letter is assigned, but it will not format, and I get the message:

"There is no disk, please insert and then try again."

 
I happen to have an older 2 GB Sony Microvault drive that is a very similar physical form factor.

Formatted the Sony with FAT32, inserted into bike and the code cleared.

I'll send you an email with my address; it would be great if I could get a replacement drive. 

Sorry for the trouble.

Best, Steve

davidl.miller@yahoo.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #6 on: April 17, 2016, 07:08:55 PM »
i have the same problem.  Did I understand that all I need is a new supertalent 4GB drive, formatted with FAT32? No dealers within hundreds of miles from here.
Thanks

Brammofan

  • Administrator
  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 3011
  • Following the momentum of Enertia
    • View Profile
    • Brammofan Blog
    • Email
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #7 on: April 17, 2016, 07:59:03 PM »
I had the same code. Yes, just plug in a new thumb drive.
« Last Edit: April 18, 2016, 07:05:29 AM by Brammofan »
Follow me on Twitter at www.twitter.com/brammofan

00049 (AKA SopFu)

  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 340
    • View Profile
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #8 on: April 23, 2016, 09:05:38 PM »
You can also try formatting the existing drive. I had problem with my Empulse, and it seems to have fixed itself, mostly. (I still see the error every once and awhile) Any USB drive should work as long as it fits in the shell, too.
'03 SV650
'13 Empulse #49
Wheaton, IL

Auslander

  • Enertia Master
  • ***
  • Posts: 93
  • Ich bin ein Auslander
    • View Profile
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #9 on: April 26, 2016, 08:16:02 PM »
You can also try formatting the existing drive. I had problem with my Empulse, and it seems to have fixed itself, mostly. (I still see the error every once and awhile) Any USB drive should work as long as it fits in the shell, too.

Just to be safe, use one the same size, or smaller.  Some devices are limited on how much of a file system they can handle.  Larger may work, or... may not.

Shinysideup

  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 1273
    • View Profile
Re: Enertia Throwing H73 code (bad/missing USB Drive)
« Reply #10 on: April 27, 2016, 11:35:43 AM »
Just after I saw this thread, I started getting the H73 error. Weird.

Plugged the thumb drive into my laptop and ran Windoze diagnostics which said it repaired two corrupted file errors. To be safe, did a full format and now... viola.... no more error message. Thanks guys!