Author Topic: Enertia Classic : Unable to get GO state with "Headlight off" message.  (Read 275 times)

Cirdec

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
  Hello,

  Since today my Enertia Classic don't want to switch to "GO" state. She only say on the display : "Headlight off" and the discontactor won't switch to on.
  Checking the owner manual they say to correct this message : "Turn on the headlight", pretty funny, isn't it ?

  For me it seems to be like a fuse, does anyone have experienced this message ? How can I resolve this ?

Thx.

Cirdec.
 
   

Brammofan

  • Administrator
  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 3015
  • Following the momentum of Enertia
    • View Profile
    • Brammofan Blog
    • Email
I assume your headlight is switched to the "on" position?  If so, then I'm out of ideas.  To get to "GO," the headlight must be "on," the kickstand must be up, and the red rocker switch must be on.  Oh, and it must be unplugged.

Sometimes the kickstand sensor gets a bit messed up. Make sure all the wires are connected.  And yes, it might be a fuse.
Follow me on Twitter at www.twitter.com/brammofan

Cirdec

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
  The headlight is always ON, I don't have any switch to set it OFF that's why I've been a bit sarcastic. So yes the headlight switch is ON, the fuse number 3 is OK and the bulb of the headlight is OK too. But the Enertia don't get GO state because of the "Headlight Off" ... Not very clear for me.

  Could it be that when the Headlight is "Off" this mean that a power fuse is "Dead" ?

Tomorrow I will check the Sevcon fuse.


Brammofan

  • Administrator
  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 3015
  • Following the momentum of Enertia
    • View Profile
    • Brammofan Blog
    • Email
You might need to take the left side headlight switch apart and see if it is corroded. Might need to replace it.
Follow me on Twitter at www.twitter.com/brammofan

Cirdec

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
The left switch for the light is OK, just checked today :-[

When the Enertia is ON but not on GO state it is difficult to push the e-bike, the motor seems to be under voltage but nothing on the throttle, I just get a message about the throttle saying it must be in zero position ...

Any idea ?

++

Brammofan

  • Administrator
  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 3015
  • Following the momentum of Enertia
    • View Profile
    • Brammofan Blog
    • Email
I have gotten that message before. I just "rev" the throttle and the message goes away. Wish I had more guidance for you.
Follow me on Twitter at www.twitter.com/brammofan

Cirdec

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
Re: Enertia Classic : Unable to get GO state with "Headlight off" message
« Reply #6 on: March 16, 2017, 12:40:50 PM »
  **SOLVED** : After checking all the connectors it seems that a bad connection for the headlight connector was the problem.

  This week end I will post some pictures from my Enertia and the damned connector.

Thank you for your help.

Regards,

Cirdec.

++

Brammofan

  • Administrator
  • Brammovangelist
  • *****
  • Posts: 3015
  • Following the momentum of Enertia
    • View Profile
    • Brammofan Blog
    • Email
YAY!

Great news.
Follow me on Twitter at www.twitter.com/brammofan